Savjeti za poslovno odijevanje

Savjeti za poslovno odijevanje

1 travnja, 2016 Od: Stela Srnec - Nema komentara

U svakom zanimanju bitna je profesionalnost u ponašanju i odijevanju. Ovdje ćemo se osvrnuti na odijevanje za posao te Vam dati savjete koje možete pratiti i s kojima sigurno nećete pogriješiti.

Iako nas stil odijevanja te zajednički ukusi i interesi mogu privući nekoj osobi, izgled i odjeća nije ono što nas kod nje i zadržava. Zadržavaju nas osobnost, vedrina, samopouzdanje i osmijeh. Ne kaže se uzalud da odijelo ne čini čovjeka, a da bez osmijeha niste potpuno odjeveni.

No, u svakoj je situaciji i događaju bitno poštivati kodeks odijevanja. U svijetu postoje i nepisana pravila zbog kojih, ukoliko ih se ne pridržavamo, ne možemo se uklopiti u određenu grupu ili, primjerice, natjecati se za neko radno mjesto. Na svakom radnom mjestu postoji stil odijevanja koji morate prihvatiti. Primjerice, profesor tjelesno-zdravstvene kulture i djelatnik u banci neće tijekom svojeg radnog vremena nositi iste odjevne predmete.

Donosimo Vam nekoliko savjeta kako se odijenuti za posao. Pa krenimo…

Mala crna haljina

Mala crna haljina je bezvremeski model koji danas možete pronaći u jako puno varijanti. Od dugih haljina, pa do kratkih, bez rukava, s kratkim rukavima,  ¾ rukavima te dugim, s volanima ili bez volana. Može biti potpuno crna ili pak ukrašena raznim bojama. U poslovnim prilikama možete ju vrlo lako kombinirati s odgovarajućim nakitom, maramom ili pak bolerom, jaknom, sakoom.

Haljine VIOLETA, KELI i MONA

Klasično poslovno odijevanje

Pod klasično poslovno odijevanje ubrajamo crne, smeđe ili sive svečane hlače koje zaista možete kombinirati s raznim odjevnim predmetima u gornjem dijelu. Od košulja, bluza, tunika do majica nećete pogriješiti s nijednim odabirom.

Neutralne boje

Neutralne boje poput svjetlorozne, bež, smeđe, sive, crne možete odijenuti na bilo koje radno mjesto, vrlo lako kombinirati s različitim modnim dodacim te istaknuti svoju eleganciju. S odgovarajućim nakitom vrlo ste brzo spremni za odlazak na posao.

Traperice

Traperice nosite ukoliko vam posao dozvoljava ležernije kombinacije. Tamniji traper u svakom slučaju djeluje elegantnije od svjetlijeg. Traperice možete kombinirati s nešto svakodnevnijim odjevnim predmetima, a ne svečanijim.

Bluze IVNA, STELA i KAMILA

Uzorci

U proljetnim danima smatramo da je najprikladnije nositi svjetlije boje odjevnih predmeta i kombinacija. Od uzoraka možete nosti prugice deblje ili tanje, gušće ili rijeđe, cvjetni uzorak, apstraktni, isto tako možete nositi kombinaciju više uzoraka na jednom odjevnom predmetu. Ova je tema neiscrpna jer danas zaista možete pronaći uzoraka koliko god želite u svim kombinacijama boja. Važno je odabrati one koji odgovaraju Vašem obliku i građi tijela. O tome ćemo detaljnije nekom drugom prilikom.

Majica NATALI, sako MODENA II i tunika IVANKA

Prirodni materijali

Držite do sebe i birajte odjeću sa što većim postotkom prirodnih vlakana. Za proljeće i ljeto to je lan koji je vrlo uslužan i lako nosiv u vrućim danima.

Jakna KORINA II, tunika EVINA i jakna KORINA

Profesionalnost

Na radnom mjestu ostavite dojam profesionalnosti. Time će Vas Vaši kolege na poslu više cijeniti i znati da dobro obavljate svoj posao. Što se tiče odijevanja, dovoljno je spomenuti što nije poželjno nositi. To su majice, haljine, suknje koje otkrivaju previše. Pokažite svoje atribute na pristojan način.

Jakne MADLENA, MAURA i ALISA

Priprema

Kako svaki put prije odlaska na posao ne biste bili u žurbi i zbog nedostatka vremena stavili na sebe odjevne predmete koji nisu usklađeni, predlažemo Vam da napravite raspored odjevnih kombinacija za svaki dan u tjednu. Time ćete imati pregled što nosite češće, a što rjeđe. Primijetit ćete da postoji odjeća u Vašem ormaru koju mjesecima ili godinama niste odjenuli.

Budite maštoviti i igrajte se bojama jer ne samo da nam sunčani dani, proljeće i ljeto to dopuštaju, nego od nas to i traže!

Osim e-kataloga s modelima iz nove kolekcije proljeće/ljeto za 2016., na svoje računalo možete pohraniti i infografiku kao sažetak ovog članka koji Vam može poslužiti kao podsjetnik o poslovnom odijevanju!

 

[et_bloom_locked optin_id=”optin_4″] 10 savjeta kako se odijenuti za posao [/et_bloom_locked]