Donesite i ispunite novogodišnje odluke

30 prosinca, 2015 Od: Stela Srnec - Nema komentara

Čim se približivamo Božiću i Novoj Godini, počinjemo razmišljati o tome kako smo proveli proteklu godinu te kako planiramo provesti sljedeću. Razmišljamo o stvarima koje su nam se dogodile, od onih dobrih, pa do loših i o svemu onome što bismo morali promijeniti u svojem životu i u novoj godini. Zbog toga na kraju svake godine donosimo novogodišnje odluke za koje smatramo da će sljedeću godinu učiniti još boljom, ispunjenijom i da ćemo biti sretniji.

Novogodišnja listaOpće je poznato da su najčešće novogodišnje odluke vezane uz to da ćemo početi vježbati, zdravije se hraniti, prestati pušiti, upisati ću neki tečaj, provoditi više vremena s obitelji, bolje organizirati svoje vrijeme itd.

Ukoliko ste jedan/na od onih koji redovito donose novodišnje odluke, a najčešće ih krše krajem siječnja ili veljače, donesite odluku da ova godina bude Vaša godina i da nećete odustati od svojih ciljeva i da ćete raditi na tome da ih ostvarite bilo da se radi o malim ili velikim stvarima.

Za sve se u životu treba jednako potruditi jer se jedino tako može napredovati u karijeri i privatnom životu.

Prilikom donošenja odluka za 2016. godinu budite konkretni. Na primjer, ukoliko želite upisati neki tečaj i naučiti nešto novo, nemojte ostati na tome  da je to neki tečaj, već jasno odredite da ćete tijekom cijele sljedeće godine pohađati, na primjer, tečaj engleskog jezika i na kraju 2016.  godine biti ćete sretni što ste ga započeli učiti ili ga usavršili te će Vas to obogatiti kao osobu.

Ukoliko želite smršavjeti, odredite koliko točno kilograma želite skinuti. Ako se želite zdravije hraniti, razmislite o namirnicama koje morate unijeti, a koje izbaciti.

Dakle, bitno je da sve novogodišnje odluke koje donesete budu što konkretnije jer ćete se jedino tada kretati prema tom cilju.

Ono što je još bitno jest motivacija. Za provođenje bilo kakve odluke važno je biti dovoljno motiviran. Ukoliko niste tip osobe koja će se sama upisati na tečaj aerobika, pilatesa ili zumbe, povedite i Vama blisku osobu.

Pokažite nekome da zdrav stil života omogućuje više energije i više pozitivnih misli. Krenite polako, ali se ne zaustavljajte i nemojte se kretati unazad.

Znanstveno je dokazano da je potrebno tri tjedna do mjesec dana da nam nešto prijeđe u naviku. Stoga, odvažite se i radite na nečemu što želite promijeniti na sebi trideset dana i već ćete tada vidjeti rezultate i biti ponosni na sebe što se to uspjeli.

Vaš Srnec Style