Mala crna haljinica

Mala crna haljinica

15 siječnja, 2016 Od: Stela Srnec - Nema komentara

U modnom svijetu pojam male crne haljinice provlači se desetljećima. Kreirala ju je poznata modna dizajnerica Gabriele Coco Channel i prvobitno ju namijenila za koktel partije.

Iako danas malu crnu haljinicu možete pronaći u raznim oblicima, 1927. godine lansirana je bez rukava i dužine malo iznad koljena, iako se može nositi u svim oblicima, pa i kao duga haljina. Ono što je bilo posebno kod crne haljine Coco Channel jest to da se na njoj nisu vidjele mrlje, a namjena je bila da se pokaže da u takvoj jednostavnoj crnoj haljini svaka žena može izgledati odlično i primjereno.

Proslavila ju je Audrey Hepburn 1961. godine u filmu „Doručak kod Tiffanyja“, romantičnoj komediji koja govori o raspuštenoj mladoj Holly koja se obogatila na nimalo zakonit način.

Kasnije je bila nominirana za tu ulogu u kojoj je sa svojom crnom haljinicom, zapamćena i po cigareti, dijamantima te roznoj koktel haljinici. Iako ju je osmislila Coco Channel, Audrey Hepburn u ovom je filmu nosila Givenchy haljinu koju je dopunila s dijamantima oko vrata i crnim rukavicama te kosom skupljenom u pundžu.

 

 

Iako je u zapadnom svijetu crna boja, boja žalosti i tuge, mala crna haljinica jest zakon mode koji se ne mijenja od dvadesetih godina prošlog stoljeća, a taj je da žena u maloj crnoj haljinici izgleda profinjeno i elegantno te je spremna za svaku prigodu ovisno o modnim dodacima.

Karl Lagerfeld, isto tako poznati modni dizajner, izjavio je da žena nikada ne može biti previše ili premalo obučena u maloj crnoj haljini. Dok je Audrey Hepburn kasnije izrekla da je elegancija jedina ljepota koja nikada ne prolazi.

Mala crna haljina gotovo da i nije naišla na negativne kritike. Ona je vječna, elegantna i ima mnogo mogućnosti. Od prilika u kojima se može nositi, pa do modnih dodataka s kojima se može kombinirati.

U filmu s Audrey Hepburn kombinirana je s crnim rukavicama i dijamantima oko vrata. Međutim, ovisno o prilici za koju se oblači, može se kombinirati kako s modnim detaljima, tako i nekim drugim odjevnim predmetima.

Primjerice, ukoliko je želimo odijenuti u elegantnim i svečanim prilikama, osim dijamanata, mogu se kombinirati i biseri pri čemu se dobiva na jednostavnosti i otmjenosti u jednom. Ukoliko je želimo odijenuti u poslovnim prilikama, na malu crnu haljinu možemo staviti crni bolero ili bolero u boji, a može se ukrasiti i maramom.

 

Mala crna haljinica Srnec Style

 

U Srnec Style kolekciji jesen/zima 2015. nudimo Vam sljedeće modele malih crnih haljinica s kojima sigurno nećete pogriješiti ukoliko ih uklopite u svoj ormar!

U priloženoj slici slijeva nadesno prikazani su sljedeći modeli haljina: haljina MONA s kožnim detaljima, haljina MAURICIJA u sredini te na samom kraju s desne strane nalazi se haljina MORENA.

Sve tri haljine, ali i mnoge druge, možete pronaći na našoj web stranici u web trgovini na stranici sljedećem linku.